fredag, februar 17, 2006

Vintersportsnationen Danmark

I en tid hvor Danmark er synonymt med Muhammed tegninger og boykottet svinekød glemmer man helt den store begivenhed som udspiller sig i Torino I-talien: Vinter OL.

Dagligt bombarderes vi med flere timers rapportager og direkte udsendelser fra dette arrangement på dansk TV. Men hvorfor denne store dækning? Det skyldes naturligvis danskernes enorme potentiale i dette stævne, såvel som facinerende "sportsgrene" som kunstskøjteløb, langrend og curling.

Netop curling er på alles læber. Danmarks store medaljehåb, de danske curlingepiger, er nemlig blevet godt og grundigt stenet i dette arrangement. På trods af skrigeri, som er enhver pornofilm værdig, er det nemlig kun lykkedes dem at slå nationer, for hvem sne er noget man ser på TV.

Heldigvis er Danmark repræsenteret i en lang række andre sportsgrene, hvor vi ... Nå nej .. Curling er vist det eneste Danmark med nød og næppe har formået at kvalificere sig til. Dette afskrækker dog ikke Morten Stig og TV2 Sporten at forkæle os med flere timers daglig dækning af velplejede mænd på skøjter, der i tætsiddende trikot og med håret blafrende, forsøger at overbevise verden om, at kunstskøjteløb er en maskulin sport.

Heldigvis varer det 4 år inden vi skal plages med Vinter OL igen.

Ingen kommentarer: