søndag, december 04, 2005

Julebal i Fields

Så blev det 4. december, og ikke mindst 2. søndag i advent. "Hvid Jul" projektet har lidt et hårdt slag, og det ses med det samme på TV2 Vejrets HvidJulsBarometer. HvidJulsBarometret er faldet til det laveste siden starten, nemlig 6%, og også 5 døgns prognosen er blevet mere pessimistisk.

Hele problemet opstod da min 10 liters fryser brød sammen i morges. Efter at have rodet lidt med skidtet fandt jeg ud af, at 10 liters frysere ikke er lavet til at køle hele Danmark ned til -25 grader celcius. Dette faktum er nu bevist ganske ubevist, men forsøget fortsætter ufortrødent, idet jeg nu har været nede og åbne den fælles 200 liters kummefryser i kælderen. Da denne fryser har en 20 gange så stor kapacitet som min 10 liters fryser, så må man forvente at den kan køre 20 gange så lang tid, altså 80 dage, hvilket er rigligt, da der kun er 20 dage til jul. Samtidig er denne fryser i stand til at køle ned til -45 grader celcius, så der skulle for alvor være gode chancer for hvid jul, når TV2 i morgen åbner op for Vejret.

Når vi snakker om nedbrud, så har jeg erfaret, at der er opstået tvivl om hvor Julemanden kommer fra. Eksempelvis er de fleste danskere overbeviste om, at Julemanden kommer fra Grønland. I Amerika mener man at Julemanden kommer fra Nordpolen, i Finland tror de Julemanden kommer fra Finland, og i Mellemøsten tror de slet ikke på Julemanden, så de er ret ligeglade hvor han kommer fra. Da vi naturligvis ikke kan have tvivl om, hvor Julemanden kommer fra, så har jeg sat mig for at bevise det.

Den videnskabelige metode, jeg har besluttet at anvende, er udelukkelsesmetoden. Amerikanerne tror som sagt at julemanden kommer fra Nordpolen. De tror også at Danmark er en by i Sverige, og samtidig har de nu brugt flere år på at finde julemandens onde tvilling Osama Bin Laden i et hul i jorden. Det er derfor oplagt at tro, at bare de hører ordene "Is" og "sne", så tror de straks, at der er tale om Nordpolen. Men som de fleste ved, så er der sne mange steder (også snart i Danmark, hvis Hvid Jul eksperimentet virker), så derfor kunne Nordpolen lige så godt være Finland eller Grønland for dem. Finlænderne tror julemanden kommer fra Finland. Dette rationaliserer de med, at rensdyr kommer fra Finland, og at der ikke er rensdyr i Grønland. Dette er naturligvis noget vrøvl. Et besøg i den lokale Dagli Grusen vil afsløre, at disse butikker også har rensdyr .. i køledisken. Samtidig kan julemandens rensdyr også flyve (i hvert fald en nat om året), så hvis en elg kan gå over Øresundsbroen, så kan julemandens rensdyr vel også flyve fra Finland til Grønland. Ved brug af udelukkelsesmetoden må julemanden derfor bo i Grønland. Det mest klare bevis herpå er dog dokumenteret af Danmarks Radio i 1989 (og igen i 1993 og 2002) hvor "Nissebanden i Grønland" løb over skærmen. Her kunne man i 24 afsnit følge julemandens jagt på sine to kugler, mens Flemming Jensen fordoblede sin vægt udelukkende ved at indtage risengrød.

I morgen vil jeg følge op på Hvid Jul eksperimentet, og samtidig beregne hvor meget strøm Rudolfs røde næse må forbruge i løbet af julenat.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Keep up the good work!
For satan jeg holder af at læse dine blogs - det er jo helt sinddsygt som man kan sidde her og få et godt grin :)

Det er super - bliv ved ;)

Anonym sagde ...

Hørt, hørt!